دکتر مهدی براتی مهوار

ساعت کاری مطب : شنبه الی پنجشنبه 10:00 الی 18:00

ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی در رابطه با چگونگی پدید آمدن بیماری های ستون فقرات که می تواند خطرات و صدمات جبران ناپذیری برای بیمار داشته باشد، در اختیار شما قرار دهیم.

برخی از دردهای ستون فقرات باعلائم ساده ایی بوجود می آیند و برخی دیگر با علائم هشدار دهنده ایی مثل شکستگی ستون فقرات، پوکی استخوان، عفونت استخوان / ستون فقرات، تنگی کانال شدید، تومور ستون فقرات و سرطان که اگر درست و به موقع تشخیص داده نشوند می توانند مشکلات جبران ناپذیری ایجاد کنند.

در بسیاری از موارد برای تشخیص بهتر بیماری در درمان کایروپراکتیک، نیاز به انجام آزمایشات و یا عکس برداری دقیق از ناحیه آسیب دیده بیمار می باشد. در بررسی های اولیه باید در نظر داشت که تشخیص به موقع بسیار حائز اهمیت است و در برخی بیماری ها زمان تشخیص بسیار تاثیر گذار است. ما باید در نظر داشته باشیم که برای بسیاری از بیماری ها نیاز به ارجاع بیمار به متخصص مربوطه و گرفتن عکس های مورد نظر اعم از رادیولوژی، ام آر آی ، نوار عصب و عضله و یا سونوگرافی می باشد.

تشخیص درست و به موقع بیماری های خطرناک مثل سرطان، تومور وعفونت می تواند به روند صحیح درمان کایروپراکتیک کمک کند.

علامت خطر و هشدار، نشانه هایی است که بیمار در زمان معاینه به صورت شفاهی یا شرح حال می گوید و گاهی این علائم در زمان انجام شدن تست های بالینی و فیزیکی بروز پیدا می کند. اگر ارتباط موثری بین بیمار و پزشک کایروپراکتیک ایجاد شود و سوالات دقیق و مورد نظر پرسیده شود، تشخیص بیماری می تواند دقیق تر انجام گیرد.در نظر گرفتن سن بیمار، جنسیت بیمار، شرح گذشته و حال بیمار، سبک زندگی و سوابق فامیلی بیمار بسیار حائز اهمیت می باشد. این نکته را باید در نظر داشت که همیشه با یک علامت خطر نمی توان در مورد تشخیص بیماری تصمیم گیری کرد.

برخی از بیماری های ستون فقرات نیاز به ارجاع سریع بیمار به بخش اورژانس دارند و نباید در معالجه ی بیمار تعلل شود. به طور مثال بیماری با علائم جدیدی مانند بی اختیاری و تغییر در ادرار و یا مدفوع و یا کم و زیاد شدن ناگهانی وزن بدون دلیل و رژیم غذایی خاصی به مطب کایروپراکتیک مراجعه میکند باید سریعا به بیمارستان منتقل شود و مورد بررسی های ثانویه قرار گیرد. تاخیر در مراجعه به بیمارستان می تواند باعث صدمات جبران ناپذیری شود.

همچنین در صورتی که هیچ گونه پیشرفتی در روند درمان بیمار وجود ندارد و هیچ گونه علائم بهبودی حاصل نشده است، می توان بیمار را به دیگر متخصصین مربوطه ارجاع داد.

نکته حائز اهمیت در درمان کیروپراکتیک این است که شکستگی استخوان معمولا به دلیل یک حادثه ی ناگهانی اتفاق می افتد و می تواند شدید و در یک ناحیه ی خاصی از ستون فقرات باشد. همچنین فعالیت هایی که با وزن بیمار به طور مستقیم در ارتباط هستند مانند چرخش، راه رفتن و دویدن می تواند باعث تشدید شکستگی شود.

چند نمونه از مواردی که می تواند بر روی شکستگی ستون فقرات تاثیر گذار باشد:

  • استفاده از مشروبات الکلی
  • کمبود ویتامین دی
  • روماتیسم
  • دیابت
  • کشیدن سیگار

پزشکان کایروپراکتیک باید در نظر داشته باشند که دلایل دیگری هم می تواند در اینجا دخیل باشد، مانند تومور بر روی مهره ها و سرطان های مختلف که می تواند باعث ضعیف شدن استخوان ها شود. پزشکان باید قرص و داروهای مورد مصرف بیماران را هم بررسی کنند. به طور مثال اگر بیماری داروهای پوکی استخوان مصرف کند باید با پزشک کایروپراکتیک در میان بگذارد.

تومور استخوانی می تواند خوش خیم و یا بدخیم باشد و باید پزشک کایروپراکتیک تمام سوالات و تست های بالینی مربوطه از بیماران را پرسیده و در صورت نیاز بیمار با علائم تومور بدخیم را به متخصص مورد نیاز ارجاع دهد.

بسیاری از سرطان ها مانند سرطان سینه، پروستات، کلیه و تیروئید و غیره می تواند به استخوان ها و ستون فقرات سرایت کند و همچنین تومورهای اولیه بیشترین ریسک را برای پخش شدن به بقیه ی اعضای بدن از جمله ستون فقرات دارند.عفونت ستون فقرات می تواند از طریق باکتری ها یا ویروس های مختلف به استخوان ها و یا ماهیچه ها سرایت کند.

مانند:

Tuberculosis, Osteomyelitis, Septic disitis, Paraspinal abscess, TB,epidural abscess, shingles, among others.

معمولا بیماری می تواند مدتی بدون علامت باشد و به مرور زمان نشانه های عفونت بروز پیدا کند. درمان عفونت می تواند زمان بر باشد و در برخی از موارد می تواند بسیار خطرناک باشد و اگر درمان بیش از حد معمول زمانبر شود می تواند باعث صدمات جبران ناپذیری اعم از بی اختیاری ادرار و مدفوع، مشکلات جنسی و روانی و یا حتی مرگ بیمار شود. پس بسیار حائز اهمیت است که در اسرع وقت به مشکلات بیمار رسیدگی شود.

در پایان شایان ذکر است که پزشکان کایروپراکتیک باید تمامی تست های نورولوژی مانند حسی – موتوری و رفلکس ها را برای بیمار انجام دهند زیرا در تشخیص دقیق تر می تواند بسیار حائز اهمیت باشد.

امیدواریم این مقاله اطلاعات ارزشمندی در اختیار شما مخاطبین گرامی قرار داده باشد.

دکتر مهدی براتی مهوار

دکترای کایروپراکتیک از کانادا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *